• EREDMÉNYEK
  • RECEPTEK
  • ÉRDEKESSÉGEK
  • CEWE

Karfiolfasírt zellerropogóssal

2022-09-28

Hozzávalók 4 személyre:

A karfiolfasírthoz:

60 dkg karfiol

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tojás

5-6 ek. zsemlemorzsa

10 dkg reszelt sajt

olaj a sütéshez

A zellerropogóshoz:

1 nagy zellergumó

1 mk. fokhagymapor

1 mk. fűszerpaprika

1 mk. szárított oregánó

4 ek. olívaolaj

 

Elkészítés:
1.   A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A ropogóshoz a zellert megtisztítjuk, nagyjából egyforma hasábokra vágjuk, nagyobb tálban összeforgatjuk az olajjal, majd megszórjuk a fokhagymapor, fűszerpaprika, oregánó, só, bors keverékével. A zellert egy sütőpapírral bélelt lemezen a sütőben 20-25 perc alatt, néha megforgatva ropogósra sütjük.

2.   A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymákat megtisztítjuk, lereszeljük. A megfőtt karfiolt villával összetörjük, ha kihűlt, hozzákeverjük a tojást, a zsemlemorzsából, amennyit felvesz (kb. 3 ek.), a sajtot, hagymákat, sózzuk, borsozzuk. A masszából lapos pogácsákat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 70 perc múlva


A dietetikus tanácsa: Már heti 1 húsmentes nappal is könnyebbé, sőt fenntarthatóbbá tehetjük az étrendünket. Ezeken a napokon többek között tejtermékekkel, tojással gondoskodhatunk a szervezetünk megfelelő fehérjebeviteléről, akár egy finom zöldségfasírt formájában.

    Share

    Recent Comments

    No comments

    person
    exit_to_app

    or

    Back to Login